Nybegynner

Velkommen !

Først og fremst vil vi på vegne av PGVG.no ønske deg velkommen til vår nettside!. 

Samtidig vil dette være plass her for at du skal kunne finne de riktige produktene som du trenger for å kunne avslutte en periode med røyking eller snusing.

Produktene vil tilbyr er skreddersydde for at du skal klare å kvitte deg med røyken.

Litt om damping :

Damping ble kommersielt tilgjengelig etter en oppfinnelse av Hon Lik, en forsker som ønsket å redusere skadene han så røyken gjorde på seg selv og sin far.

Selve enheten som du kan benytte for å slutte å røyke er nemlig like så enkel som den er genial. 

Noen tilfeller så vil selve damperen være en etterligning av en tradisjonell sigarett, men det går mer og mer bort fra akkurat det. 

Vi ønsker nemlig ikke å forbinde damperene våre med sigaretter, da de er veldig langt fra akkurat det. 

Som du ser av illustrasjonsfoto under så består en damper av et batteri (gjerne oppladbart) et oppbevaringskammer for e-juice (tank), og et munnstykke (drip-tip).  

Prosessen som vi benytter for å holde oss borte fra sigaretter fungerer på følgende måte. En coil (metallisk tråd som varmes opp) blir varmet opp av energien fra batteriet, denne gjør igjen e-juicen om til en damp som kan inneholde nikotin. Kroppen opptar så nikotin, som igjen gjør at et eventuelt røykesug blir borte.

Pr dags dato er dessverre lovgivningen i Norge slik at vi som forhandlere ikke kan selge juice som inneholder nikotin, så her anbefaler vi gjerne feks www.eciggs.se fra Sverige for å skaffe deg juice med nikotin. Vi selger selvsagt juice uten for deg som ønsker å se om dette er rette produktene for deg slik at du kan komme i gang umiddelbart å teste.  

Husk ved eventuell bestilling fra utlandet at du må betale toll på beløp som overskrider 350 inkl frakt. 

Hva skal jeg starte med ?

Vi anbefaler at du tar turen inn på kategorien Startsett Nybegynner. Her har vi satt satt opp forskjellige startsett som alle har tilfelles at de er laget med tanke på at du er nybegynner. 

Det er nemlig en forskjell på det å røyke og det å dampe. Settene du finner i Nybegynner kategorien er designet for at overgangen skal bli enklest mulig for deg som ønsker å teste om damping er noe for deg. 

Dette bildet viser noen av de mest populære startsettene vi har tilgjengelig. 

Enheten i dette tilfellet har et batteri som har 1500mAh tilgjengelig. Det vil tilsvare normal bruk i en dag for en nybegynner. 

 

Kjøpt startsett , hva nå?

Når du har mottatt ditt aller første startsett, er det viktig å kontrollere at delene sitter som de skal før du fyller på juicen. Når du så har fyllt på juicen er det svært viktig at du lar juicen trekke inn i selve coilen, dette er viktig for å unngå at du "svir" bomullen som er inne i selve coilen. Normalt sett vil denne prosessen ta ca 10 minutter fra du har fyllt på juice til det er klart. 

De aller fleste startsett og dampere aktiveres ved at man trykker 5 ganger hurtig på fyringsknappen, NB din egen modell kan ha en annen aktiveringsmodus.

Vi ønsker å gratulere deg på din vei mot en røykfri hverdag!

 

Hvor farlig er damping kontra sigaretter?

Det britiske helsedepartamentet har konkludert med at damping er 95% mindre skadelig enn røyking. Det er altså ikke et skadefritt alternativ, men det som som er mest farlig ved tradisjonell sigarett røyk, som tjære og de 70 andre kjente stoffene som skaper kreft er altså ikke tilstede i dampen.

Hvorfor erstatte en nikotin avhengighet mot en nikotin avhengighet ? 

Nikotin er som kjent et stoff som kan skape avhengighet, men nikotin i seg selv er ikke det største problemet. Det er når den forbrennes via en tradisjonell sigarett at forgiftningen skaper fysiologiske problemer. Dette samt at tobakksindustrien stadig tilsetter kjemikalier for å fjerne ubehag ved å starte opp å røyke. 

Karl Erik Lund , avdelingsleder ved Folkehelseinstituttet sier følgende : 

– Blir ikke dette bare å bytte ut en avhengighet med en annen?

– Nei på ingen måte. Det er stor forskjell på å være avhengig av et produkt som tar livet av mer enn halvparten av sine faste forbrukere og et annet som knapt aktiverer fysiologiske reaksjoner, sier han.

Graden av avhengighet er forskjellig mellom de to produktene, forteller han. 

– Under forbrenning interagerer nikotinen med andre stoffer som øker potensialet for avhengighet.

Kan man virkelig slutte å røyke ved å dampe?

Så langt i er det publisert en rekke studier som tilsier at damping har klart å markant få ned antallet røykere på verdensbasis, hvor det er lagt opp til en positiv politikk ovenfor damping. British Medical Journal har akkurat (2017) publisert en studie som viser at dobbelt så mange røykere klarer å legge fra seg sigarettene ved å benytte damping. 

 

Hva er innholdet i juicen vi damper og er den skadelig for omgivelsene?

Juicen (ikke olje) vi damper er normalt sett bygd opp av  4 forskjellige komponenter. Propylen Glycol(PG), Vegetabilsk Glycerin(VG), Aroma og evt Nikotin. 

  • Propylen Glycol brukes i juice for å gi litt halsrøsk, samt at denne vesken bærer smak vesentlig bedre enn Vegetabilsk Glycerin. 
  • Vegetabilsk Glycerin er en mer tyktflytende veske og gir mer damp enn feks PG. VG gir også en litt mer søt smak til dampen. 
  • Aroma benyttes for å sette smak på PG og VG. Det kan være alt fra Jordbær til å kunne etterligne sigarett smaker. 
  • Nikotin benyttes for at du som forbruker ikke skal ha nikotin sug i kroppen. 

Det er gjort målinger på utåndingen av en som damper for å kunne fastslå om dampen er skadelig for ikke dampere. Det er ikke målt på noen områder skadelig aerosol for omgivelsene.

 

Vi i PGVG.no står selvsagt klare for å hjelpe deg om du har andre spørsmål i forbindelse med damping. 

Ta gjerne kontakt med oss på mail :

vapemail@pgvg.no